Casa Paladin

 

Dit familiebedrijf werd in 1962 opgezet door Valentino Paladin in het dorp Annone, in het oosten van Veneto. In de jaren 70 werden de eerste wijngaarden gekocht. Tegenwoordig is de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van Valentino's kinderen Lucia, Carlo en Roberto.

Behalve Casa Paladin en Bosco del Merlo in Veneto bezit de familie ook Castello Bonomi in Franciacorta. En in 2000 werd het Chianti domein Castelvecchi verworven.

 

Ik ontving van de producent twee proeflessen, een droge rosé en een kersenlikeur. De vermelde prijzen luiden bruto ex BTW bij importeur Tamis Wijnen / Vinovio.

 

***+ Bosco del Merlo Pinot Grigio Rosé 2020, DOC Delle Venezie

100% pinot grigio uit geselecteerde wijngaarden met milieuvriendelijke wijnbouw. Geoogst in 2 plukgangen, de eerste vanwege de zuurgraad en de tweede voor fruit en aroma. Apart vergist met koude inweking vooraf, zodat de schillen wat kleur afgeven. Apart vergist en enkele maanden opgevoed op de fijne lie in rvs tanks, daarna geblend. Alc. 13%, zuren 6-6,8 g/l, restsuiker 5-8 g/l. € 8,50.

K bleek roze met een zweem van rood koper

G aparte, subtiele aroma’s van peer en iets rood fruit met net even wat kruidigheid

S levendig, fris wit en rood fruit, niet te zoet maar keurig in balans, frivool karakter met wat bite door het schilcontact

A gemiddelde lengte

T aangenaam droog en sappig aperitief, ook inzetbaar bij niet te geprononceerde gerechten

 

***(*) Agricanto Liquor, Casa Paladin

Kersenlikeur op basis van 40% rode wijn, Raboso IGP Veneto. Hele, niet gekneusde druiven worden vergist gedurende 5 dagen en daarna wordt de wijn bewaard bij 5°C. Dan volgt een infusie gedurende 60 dagen met ingedikt kersensap, suiker, amandelaroma, citroenzuur, enocianin (extract van druivenschillen E163), grappa, planten, kruiden en specerijen. Alc. 25%. € 21,95.

K intens paarsrood

G krachtig geconcentreerd aroma van kersen, bittere amandelen en medicinale kruiden

S cassis, kersen, Amaretto, Sichuan peper, kruidnagel, levendig, frisse balans

A lange finale met kersen en amandelbitters, zachte, niet agressieve alcohol

T uitgewogen compositie, vraagt om mousse au chocolat met compote van kersen

 

Bosco del Merlo Pinot Grigio Rosé 2020 - Agricanto Liquor, Casa Paladin